Instrucțiuni pentru folosirea bețelor telescopice!

 

       

 

Mers pe tren plat

Teren plat:

Mâinile trebuie să fie îndoite la 90 de grade.

 

 Traversare

La traversare:

Beţele trebuie ajustate la lungimi diferite (cel spre pantă trebuie scurtat, iar cel la vale trebuie lungit).

 

 Urcare

La urcare:

Beţele se scurtează astfel încât să asigure un sprijin cât mai stabil.

 

 Coborare

La coborâre:

Beţele se ajustează la lungimea confortabilă să asigure stabilitate la coborâre.

 

 

Ajustarea beţelor

 

 Deblocare

1. Debolcaţi cele două secţiuni, răsucindu-le la stânga.

 Blocare

2. Secţiunea inferioară se trage până la marcajul STOP. Blocarea secţiunii se face prin răsucirea părţii inferioare la dreapta

 Ajustare

3. Ajustaţi partea de mijloc la lungimea dorită. Blocarea secţiunii se face prin răsucire la dreapta.

 Atentionare

4. Niciodată nu blocaţi deasupra marcajului STOP!!!

Întreţinere

Beţele telescopice trebuie curăţate de praf, noroi, sau oxidare, după fiecare folosinţă. În cazul în care băţul a fost folosit în condiţii umede demontaţi segmentele şi lăsaţi fiecare element să se usuce.

 

Componentele beţelor telescopice MASTERSparti

Sisteme de blocare

 

 Sistem Blocare BS

Sistem de blocare BS (Blocking System)

Sistemul de bolcare BS este fabricat din material rezistent la mari diferenţe de temperatură, ceea ce-i conferă siguranţă şi în  condiţii de vreme extreme. Nuca de blocare este astfel fixat, să nu se piardă în cazul în care băţul este demontat pe segmente.

 

 Sistem Blocare SBS

Sistem de blocare SBS (Super Blocking System)

Sistemul de blocare SBS a fost testat în cele mai extreme condiţii atmosferice şi în orice imprejurime a oferit o performanţă maximă. Datorită sistemului SBS ajustarea lungimii beţelor telescopice se face rapid şi sigur. Nuca de blocare (cu dublu expansor) (produs dintr-un material special testat la 50 grade) asigură băţului durabilitate şi viaţă lungă. Şurubul  special din aluminiu anodizat asigură ca nuca de blocare să nu se piardă în timpul ajustării băţului telescopic.

 

 

Sistemul Antişoc (Kompressor Antisock)

 

 Sistem Antisok

 

Sistemul Kompressor  (Patentat) oferă posibilitatea ca sistemul antişoc să fie cu uşurinţă activată sau dezactivată în funcţie de cerinţele terenului. Tehnologia KompressorŽ reduce greutatea fără să afecteze durabilitatea beţelor, astfel ca ele să poată fii folosite timp îndelungat.

Folosirea îndelungată a beţelor pe teren dificil, cum ar fi poteci stâncoase, poate afecta încheieturile mâinilor precum şi cotul, sistemul antişoc tamponează aceste mişcări.

La uracare blocaţi amortizorul şi bucuraţi-vă de caracteristicile sale unice.Kompressor antishock

 

Mâner cu chingă ajustabilă

 

 
chinga aju

 

Majoritatea beţelor Masters sunt echipate cu chingă ajustabilă cu sistem de reglare care se bazează pe un mecanism de blocare automată astfel asigurându-se un confort ridicat, securitate şi performanţă maximă. Chiniga este simplu de ajustat şi uşor de blocat în poziţia corectă şi cea mai comfortabilă. În caz de cădere, chinga se desprinde automatic, eliberând mâna purtătorului, evitând posibile răniri ale încheieturii.

 

Sistem de schimbare rapidă a rozetelor

 

 Sistem Schimbare rapida a rozetelor

 

A. Cu grijă ridicaţi butonul roşu;

B. Aşezaţi rozeta în suport;

C. Învârtiţi rozeta la stânga circa 40°

D. Împingeţi înapoi butonul roşu


Sistemul RBS (Rapid Basket System) oferă posibilitatea de a scimba rapid şi uşor rozetele. În diferite condiţii de vreme se pot folosi rozete diferite: rozeta mică se montează în timp de primăvară, vară sau toamnă pentru trekking, iar rozeta mare iarna, în condiţii de zăpadă. Sistem de schimbare rapidă a rozetelor  este fabricat din materiale speciale care garantează durabilitatea şi eficienţa produsului în orice condiţie atmosferică.

 

Tub Beţele telescopice Masters sunt fabricate din aluminiu călit 7075 şi au o rezistenţă mecanică de 56 Kg/mm2. Tuburile de aluminiu sunt foarte uşoare, dar rezistente.

Varf

Beţele de treking Masters sunt acum echipate cu un suport nou de plastic folosit pentru vârf de oţel sau carbid. Datorită acestui suport nou, înlocuirea vârfurilor uzate este foarte uşoară.
To Top